Inbjudan

SSP torsdagsregatta, sommar- och höstserie 2024.

Datum: sommarserie 16/5 – 11/7, höstserie 15/8 – 12/9
Plats: Vattnen kring Barsebäckshamn
Tävlingens nivå: Grön
Båtklass: SRS
Arrangör: Segelsällskapet Pinhättan

1. Regler

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR).

1.2 En båt med ett alternativt SRS/SRSv-tal i SRS-tabellen, SRS-mätbrevet eller SRSv-mätbrevet för kappsegling utan undanvindssegel får anmälas utan sådana segel.

1.3 En båt med högst två personers besättning får kappsegla med ett ”shorthanded” SRS- eller SRSv-mätbrev i enlighet med SRS-regel A.6.1d).

1.4 Användning av elektriska vinschar för hissning och skotning av segel samt användning av autopilot är tillåtet. Detta ändrar KSR 52.

1.5 Kappseglingsreglerna börjar gälla 4 minuter före första startande båts starttid.

1.6 KSR 40.1 gäller under hela tiden en båt är på vattnet, men den gäller inte för en kölbåt när båten är förtöjd eller när den tävlande befinner sig under däck. En båt som bryter mot den här regeln kan varnas eller straffas på det sätt som protestkommittén finner lämpligt.

2. Villkor för att delta

2.1 Tävlande båt ska vara försäkrad på ett sådant sätt att den som är ansvarig ombord har en ansvarsförsäkring som täcker ett skadeståndsanspråk på upp till minst 5 miljoner kronor.

2.2 Den som är ansvarig ombord ska vara medlem av en klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet eller till sin nationella myndighet.

2.3 Båtar med ägarskap eller registrering i Ryssland eller Belarus, eller båtar med tävlande som är ryska eller belarusiska medborgare, får inte delta på tävlingen.

3. Anmälan

3.1 Anmälan ska göras via torsdagsregattans WhatsApp-kanal eller till kappseglingskommittén.

3.2 Deltagande är gratis för båtar där ansvarig ombord är medlem i SSP. Anmälningsavgiften för båtar, där ansvarig ombord inte är medlem i SSP, är 300kr per säsong och betalas via swish 123 156 61 81 i samband med anmälan.

4. Registrering och besiktning

4.1 Registrering görs i torsdagsregattans WhatsApp-kanal eller till kappseglingskommittén.

4.2 Den som är ansvarig ombord ska kunna styrka klubbmedlemskap samt kunna visa båtens mätbrev eller motsvarande.

4.3 En båt, besättning eller utrustning kan när som helst kontrolleras avseende överensstämmelse med reglerna. På vattnet kan kappseglingskommittén eller tekniska kommittén instruera en båt att omedelbart bege sig till en anvisad plats för besiktning.

5. Seglingsföreskrifter och information

5.1 Seglingsföreskrifterna och annan officiell information kommer att finnas tillgängligt på den officiella anslagstavlan på SSPs hemsida.

5.2 Seglingsföreskrifterna anslås på den officiella anslagstavlan senast 30 minuter före första start.

5.3 Tävlingsexpeditionen är digital i torsdagsregattans WhatsApp-kanal.

5.4 Kappseglingskommittén kommer att dela information om bana, starttider, säkerhet m.m. i torsdagsregattans WhatsApp-kanal och på officiella anslagstavlan.

5.5 Inga signaler kommer visas på land eller på havet.

6. Tidsprogram

6.1 Tidsprogrammet återfinns på den officiella anslagstavlan.

7. Genomförande

7.1 14 kappseglingar är planerade.

7.2 Vid jaktstart gäller starttider per båt enligt beräknad startlista som anslås på den officiella anslagstavlan.

7.3 Seglingarna genomförs företrädesvis som jaktstart men kan (om kappseglingskommittén så beslutar) genomföras med gemensam start och beräkning av korrigerad tid. Seglingens format anges i kompletterande seglingsföreskrift.

7.4 Vid gemensam start anges starttider och eventuell startgruppsindelning efter SRS-intervall anges i kompletterande seglingsföreskrift.

7.5 Målgångsplacering (jaktstart) eller seglad tid (gemensam start) loggas av besättningen själv. Placering/tid och meddelas i torsdagsregattans WhatsApp-kanal. eller till kappseglingskommittén senast 15 minuter efter sista båts målgång. Deltagande båtar uppmanas även notera målgångstid/placering för framför- och bakomvarande båtar.

7.6 Vid medelvind över 10 m/s genomförs ingen segling.

8. Kappseglingsområde och bana

8.1 Kappseglingarna genomför i vattnen utanför Barsebäckshamn.

8.2 Banan utgörs av sjömärken i området samt orange boj utanför Sjöbobadet.

8.3 Aktuell bana anges i kompletterande seglingsföreskrift. på SSP hemsida och anslås senast 30 minuter före första start.

9. Poängberäkning

9.1 KSR A5.3 gäller.

9.2 Kappseglingskommittén gör inga ändringar av resultat 24 timmar efter den sista kappseglingen enligt de villkor som framgår av KSR 90.3e.

9.3 Vid tre eller färre genomförda kappseglingar räknas samtliga, vid fler än tre men färre än 8 genomförda kappseglingar får den sämsta räknas bort, vid fler än 8 genomförda kappseglingar får de två sämsta räknas bort .

9.4 Vid jaktstart sker ingen omräkning av tiderna efter målgång.

9.5 Minst två startande båtar krävs för att en segling skall räknas.

10. Priser

10.1 Pris delas ut till var femte anmäld besättning.

Datum: Lars Mattsson & Jonas Sellergren 2024-04-11 22:57